BOEKPRESENTATIES VAN DE ROMAN DUVELSPRIE.

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Leon van Dorp mijn roman DUVELSPRIE, een onvertaalbaar Limburgs woord, dat zowel het negatieve duivelskreng, maar ook pittig ongezeglijk ‘ding’ kan betekenen. In dit verhaal is Anna, de hoofdpersoon van dit verhaal, zowel het één als het ander.

Ik vond een waargebeurde geschiedenis in de stamboom van Marlies Hautvast, mijn liefie. Dat verhaal speelt zich af in ons beider geboortedorp Schinnen in de achttiende eeuw en ik heb het omgewerkt tot een historische roman. Voor de korte inhoud en achtergronden, zie:http://josbours.blogspot.nl/2018/02/ben-jegeinteresseerd-in-waargebeurde_64.html

Natuurlijk gaan we dat feit vieren. Eerst met een boekpresentatie in Schinnen zelf op 28 april in de Alfa Brouwerij. Die is al zo goed als volgeboekt.

Maar op 16 mei om 20 uur houden we ook in Utrecht het boek ten doop. Dat zal gebeuren in de Cereolfabriek, Kanaalweg 91 -in samenwerking met en met grote dank aan het Wilde Westen. Aan die avond zal de bekende Utrechtse historicus, onderzoeksjournalist en initiator van televisie-programma’s als NOVA en Andere Tijden, Ad van Liempt medewerking verlenen. Hij kan, als weinig anderen, een verhaal vertellen over hoe een persoonlijke geschiedenis zomaar onderdeel kan worden van de ‘grote geschiedenis’. En daarmee die altijd wat abstractere grote geschiedenis concreet en voelbaar maken.

Marlies zal een voor die gelegenheid geschreven lied zingen (Herinnering aan Jean P.) en ik zal een fragment uit het verhaal voorlezen.

Let op! Mocht je de presentatie willen bijwonen, dan moet je je wel via de mail aanmelden: josbours@hotmail.com

We verheugen ons op je komst!

Jos, mede namens Marlies, mede namens Uitgeverij Leon van Dorp.

Jos Bours

One thought on “BOEKPRESENTATIES VAN DE ROMAN DUVELSPRIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *